Tisza-tó

A 127 km² kiterjedésű Tisza-tó hazánk  második legnagyobb összefüggő vízfelülete.

Tisza-tó információk

A fürödni és napozni vágyó családoktól, a lelkes horgászon és vadászon keresztül a megszállott ornitológusig itt szinte mindenki megtalálja a számára ideális elfoglaltságot.

Az északnyugati részen található tiszafüredi madár rezervátum európai jelentőségű élőhely, ahol mintegy 200 madárfaj található.

A Sarudi medence gazdag növény-és állatvilágával, apró holtágaival, csatornáival és szigeteivel az igazi érintetlen természet látszatát kelti. Ideális a horgászni, vadászni, csónakázni vagy egyszerűen csak pihenni vágyók számára.

 

A tó déli vidékén elhelyezkedő Abádszalóki-öböl jelentős turisztikai vonzerő. Itt rendezik meg a Tisza-tó szépe, kunpír fesztivál , homokfoci-strandröplabda bajnokságot is. A pihenni és gyógyulni vágyóknak számos lehetőségük van élvezni a főként ízületi és mozgásszervi megbetegedések kezelésére szolgáló termál és gyógyfürdők jótékony hatását.

 

Akik a környéket gyalog, kerékpárral esetleg lóháton kívánják bebarangolni, lenyűgöző tájakkal, falvakkal és gazdag kulturális emlékekkel találkozhatnak.